Bakkerij Amadeus

Brood moet zingen

“Met de leus brood moet zingen is voor mij alles gezegd. Weliswaar maakte ik een carrièreswitch van de muziekwereld naar het broodbakken, toch raak ik de muziek niet uit het oog. De naam Amadeus refereert natuurlijk aan Wolfgang Amadeus Mozart.

De obsessie met tijd en tempo blijft. Ons brood heeft namelijk een langzaam tempo. Het brood rijst, rustig in de tijd. Het desem fermenteert, gestaag in de tijd. Alles is handwerk in de bakkerij, geen gestroomlijnde processen of verbeteraars. Daarmee onderscheidt Amadeus zich.

We zijn gevestigd in het prachtige oude pand Metaal Kathedraal. Hier vind u een karakteristieke bakkerij zoals u die alleen in Frankrijk of Italië aantreft. Een bakkerij waar je elke dag dat unieke aromatische (stok)brood haalt. Mijn ideaal is bijvoorbeeld Poilâne in Parijs. Het brood wordt gemaakt op basis van zuurdesem en bestaat louter uit hoogwaardige grondstoffen: meel, water en zout.

Bakkerij Amadeus staat ten dienste van de bewoners van de omliggende wijken als ook voor lokale bedrijven. Mijn passie voor brood bakken gaat ver terug en gesteund door mijn steun en toeverlaat Rosanne Haasbroek ga ik vol goede moed naar de bakkerij om het best mogelijke brood te bakken.

Maurice Rommers

Eigenaar Bakkerij Amadeus

“Een bakkerij waar je elke dag dat unieke aromatische (stok)brood haalt.”

Rijksstraatweg 20, Utrecht

Ga je mee een heerlijk brood halen?