Boer Peter

(H)eerlijk stukje vlees van de boer

Ik ben Peter van Rossum en zet onze boerderij als derde generatie voort in Haarzuilens. Op ons kleinschalige melkveebedrijf melk ik 65 koeien en de kalfjes die geboren worden, fok ik weer op voor vernieuwing in mijn eigen bedrijf. Met veel passie werk ik alle seizoenen in mijn vertrouwde omgeving rondom ons dorp ‘de Haar’ om zo lokaal en natuurlijk mogelijk te produceren.

Zo winnen wij ons gras van eigen land en het landgoed Haarzuilens in samenwerking met Natuurmonumenten. Gras vormt dan ook 90% van het rantsoen van onze koeien. De overige 10% is krachtvoer dat gevoerd wordt tijdens het melken. Hierdoor past een ‘dubbel doel koe’ het best bij mijn bedrijfsvoering. De natuurlijke manier van melk produceren uit gras biedt de koe de mogelijkheid in de loop der jaren reserves op te bouwen om zo ook nog een lekker stukje vlees te geven.”

Smakelijk en ambachtelijk vlees rechtstreeks van de boer. De vleespakketten kunnen op de website van Boer Peter worden besteld en worden binnen een straal van 25 km van Haarzuilens persoonlijk afgeleverd. ‘Klik op de koe en bestel jouw vleespakket. Pas bij 100% is al het vlees verkocht en wordt de koe geslacht.’

“Er gaat een hele weg aan vooraf voordat ons ambachtelijk (h)eerlijke vlees op jouw bord ligt. Zoveel jaar geleden als kalfje geboren bij ons op de boerderij. Grootgebracht tot een prachtige melkkoe. Waar wij jarenlang met veel plezier mee hebben gewerkt. Elke koe heeft haar eigen karakter. Tot je op het punt komt dat de dierenarts zegt: deze koe kan geen kalfje meer krijgen. Dan begint bij ons het verhaal van de dubbeldoelkoe. De koe gaat met pensioen om een waardig einde te krijgen. Zodat wij op een duurzame manier en zonder voedselverspilling kunnen genieten van dit bijzondere dier. Zonder haast, zonder opgelegde agenda.

Peter van Rossum

Klik op het filmpje om te lezen hoe Boer Peter met zijn ‘Dubbel Doel Koeien’ zorg draagt voor de koe en de natuur en je tóch kan laten genieten van een heerlijk stukje vlees.

Droge koeien zijn de koeien die in de laatste paar maanden van hun zwangerschap zitten. Het hooi bevat veel droge stof en minder eiwit. Ideaal voor onze drachtige koeien

Thematerweg 6, Haarzuilens

Dit vlees moet je geproefd hebben!