Buiten bij de Sluis

Bourgondisch, lokaal, duurzaam en verrassend

Melanie Louwers en Willem van Weert, getrouwd, allebei Brabander en Bourgondiër in hart en nieren. Samen hebben ze 4 kinderen: Mikki, Jan, Eef en Pien. Allebei opgegroeid in een klein dorp onder Eindhoven, in Utrecht gaan studeren en blijven hangen. Vanaf 2007 woonachtig in Leidsche Rijn.

Ze hadden samen een droom! En dat is om te ondernemen in de horeca in hun eigen habitat. In Leidsche Rijn! Niet in de binnenstad maar aan “onze” kant van het Amsterdam Rijnkanaal. Waarom? ‘Omdat we gek zijn op Leidsche Rijn en we er nog iets aan toe willen voegen waardoor het hier nog leuker wordt! Het is heerlijk, rustig en comfortabel woning in Leidsche Rijn maar we missen wel kwalitatief goed horeca aanbod. Ze zijn er wel maar zijn op 1 hand te tellen en zeker zaken die kleur geven aan Leidsche Rijn en karakter hebben! We zijn bevlogen, ondernemend, hebben er zin in en willen van deze plek een landmark maken voor Leidsche Rijners (en mensen uit de binnenstad mogen ook komen)!’

Buiten bij de Sluis is een foodbar waar eten en drinken hand in hand gaan. Sleutelwoorden zijn kwaliteit, genieten en geen pretenties. Geen ingewikkelde gerechten: ‘we gaan voor puur, eenvoud en gruwelijk lekker’. Streven is om met zoveel mogelijk producten uit Nederland (en het liefst nog uit de provincie Utrecht) te werken. Het stikt van de mooie producten van eigen bodem, waar we dol op zijn, die we graag willen promoten en gebruiken in onze gerechten.

Duurzaam ook in de bereiding van eten! We koken op wat we zelf aan stroom genereren via zonnepanelen! Ook koken we met de seizoenen mee, zodat we de gerechten kunnen maken van producten die op dat moment het dichts bij huis worden gekweekt. Met onze dranken gaan we voor dezelfde waarden als met ons eten. Onze Brabantse roots helpen ons daar zeker bij😊! Genieten van een goed glas bier in een leuke omgeving met leuk gezelschap is een belangrijk uitgangspunt in ons leven en ook in onze zaak.

We brouwen ons eigen biertjes Mels Blond (ism Terwijde Bierclub) en Woeste Willem (ism Gulpener). Daar zijn we natuurlijk harstikke trost op en niet onbelangrijk: ze zijn ook nog eens harstikke lekker. Als huisbrouwer hebben we de allerleukste en meest biologisch brouwer van Nederland namelijk: Gulpener Bier. En als wijnleverancier de allerleukste uit de buurt: Leidsche Rijn Wijn. De wijnkaart hebben we gezamenlijk met veel zorg, liefde en veel proeven samengesteld

De locatie

Naast een Bourgondische verrassing in Leidsche Rijn willen we ook een verrassing zijn qua locatie. We noemen het “buiten” omdat je hier echt het gevoel hebt buiten de stad te zijn. Heerlijk in het groen maar wel met uitzicht op Utrecht stad en het Amsterdam Rijnkanaal.

We willen een plaats creëren waar iedereen zich thuis voelt! Een plaats waar je de hele dag kunt “landen” en waar verschillende doelgroepen zich thuis voelen. Waar je lekker kunt eten maar ook heerlijk kunt borrelen. Waar je in een relaxte sfeer terecht komt. Een buitenplaats met een buitengewone lekkere vibe!

“Geen ingewikkelde gerechten: we gaan voor puur, eenvoud en gruwelijk lekker.”

Oude Vleutenseweg 2, 3541 BE Utrecht

Ga je mee bourgondisch eten aan het kanaal?