Ontdekken inspireert

Waarom Coöperatie Leidsche Rijn? 

Leidsche Rijn bestaat meer dan 20 jaar en is inmiddels een volwaardig deel van Utrecht. Leidsche Rijn heeft in de vorm van hedendaagse en historische parels alles te bieden op het gebied van gezond stedelijk leven (een van de pijlers van de gemeente Utrecht).

In 2016 zijn trotse bewoners, organisatoren en lokale ondernemers van Leidsche Rijn – door middel van een netwerkorganisatie – gestart met de gebiedsmarketing van hun stadsdeel. Dit is uniek in Nederland: gebiedsmarketing aangejaagd door bewoners!

De netwerkorganisatie is een coöperatie en wil een positieve bijdrage leveren aan de eigen leefomgeving.

De coöperatie investeert menskracht, tijd, energie en geld in het verwezenlijken van de doelstellingen en wordt daarbij ondersteund door de gemeente Utrecht en Utrecht Marketing. We zijn tevens continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen, middelen en partners.

Onder stadsdeel Leidsche Rijn verstaan wij de wijken 9 en 10: Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Oftewel: het gehele gedeelte van de gemeente Utrecht aan de westkant van het Amsterdam-Rijnkanaal.

55% van het oppervlak van de gemeente met bijna 100.000 inwoners!

Het overkoepelende doel is: stadsdeel Leidsche Rijn beter op de kaart zetten door meer bekendheid te genereren bij bewoners, professionals en bezoekers van Leidsche Rijn. En hierdoor de zichtbaarheid en vindbaarheid van Leidsche Rijn als onderdeel van de stad Utrecht te vergroten.

#ontdekLeidscheRijn

Het strategisch plan is in communicatie vertaald naar ‘ontdek Leidsche Rijn’. Bezoekers (nationaal en internationaal), bewoners en ondernemers worden gefaciliteerd met routes die de Parels van Leidsche Rijn en omgeving (gemeente, provincie, Nederland) met elkaar verbinden. De routes stimuleren je op ontdekkingsreis te gaan zonder dat we vertellen waar je links- of rechtsaf moet slaan. Door te ontdekken en met een open blik te kijken naar de omgeving, blijf je verrast door de diversiteit en schoonheid van dit prachtige stadsdeel.

Coöperatie Leidsche Rijn marketing is gestart met het uitlichten van een eerste serie Parels van Leidsche Rijn. De intentie is om de parels aan te vullen met de vele parels die er nog zijn. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Wil je betrokken worden bij of opgenomen worden in ‘Ontdek Leidsche Rijn’ en/of het netwerk van Coöperatie Leidsche Rijn? Neem dan contact op via
info@ontdek-leidscherijn.nl

Disclaimer
De uitingen van Coöperatie Leidsche Rijn zijn met zorg samengesteld. De meeste content is speciaal voor dit doel gecreëerd. Daar waar we de link leggen met externe partijen buiten Leidsche Rijn, hebben we gebruik gemaakt van bestaande content en verwijzen we naar de specifieke bron.

Download hier de Parelkaart als pdf

Download hier de Parelkaart Ontdek Leidsche Rijn als pdf.