Waarom Coöperatie Leidsche Rijn? 

Leidsche Rijn bestaat meer dan 25 jaar en is inmiddels een volwaardig deel van Utrecht. Het stadsdeel is nog volop in ontwikkeling en biedt zoveel moois dat ontdekt mag worden door bewoners van Leidsche Rijn, Utrecht en de wijde omgeving.

Coöperatie Leidsche Rijn is een projectorganisatie dat samen met het netwerk een positieve bijdrage wil leveren aan deze leefomgeving. De coöperatie investeert menskracht, tijd, energie en geld in het verwezenlijken van de doelstellingen en wordt daarbij ondersteund door de gemeente Utrecht en Utrecht Marketing. We zijn tevens continu op zoek naar nieuwe samenwerkingen, middelen en partners. Wil je meedoen of heb je een mooi initiatief, laat het ons weten.

Onder stadsdeel Leidsche Rijn verstaan wij de wijken 9 en 10: Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Oftewel: het gehele gedeelte van de gemeente Utrecht aan de westkant van de ‘Stadsgracht’, het Amsterdam-Rijnkanaal. Leidsche Rijn beslaat 55% van het oppervlak van de gemeente met bijna 100.000 inwoners!

Een deel van het projectteam dat De Oogst van Utrecht in Leidsche Rijn verzorgt. Het bestuur van de Coöperatie Leidsche Rijn bestaat uit Joyce Roskamp (uiterst rechts), Veronique van Campen (vierde van rechts) en Richard Draaijer (derde van rechts). 

Plattegrond van Utrecht met in het midden de ‘stadsgracht’ van Utrecht, het Amsterdams Rijnkanaal. Links van de stadsgracht liggen wijken 9 en 10 waar de oude kernen Vleuten, De Meern, Haarzuilens samen met Leidsche Rijn het stadsdeel vormen.

Verhalen delen
Leidsche Rijn staat bol van de verhalen die de moeite meer dan waard zijn om te delen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe verhalen. Heb jij of weet jij mooie verhalen die te maken hebben met wijken 9 en 10, Deel jouw unieke verhaal.

Wij zorgen er voor dat de verhalen opgenomen worden in routes zodat iedereen al het moois dat Leidsche Rijn te bieden heeft, kan ontdekken. 

 

Doelstelling Coöperatie Leidsche Rijn
We richten ons op de promotie van het gebied Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern en sluiten aan bij de positionering van Utrecht als gezonde stad en regio. Het verbinden van bestaande initiatieven,  netwerk en bewoners vanuit de oorsprong van het gebied. Beweging creëren bij bewoners en bedrijven (organisaties) in Leidsche Rijn met het oog op de doorontwikkeling van het stadsdeel Leidsche Rijn naar de stad naar de toekomst. Het stimuleren van lokaal ondernemerschap en onderlinge samenwerking tussen organisaties ten gunste van het gebied. 

Diensten en producten

– Platform met ondernemers van Leidsche Rijn voor bewoners

– Routes om bewoners in beweging te brengen en ondernemers met elkaar verbindt

– Campagnes en evenementen (De Oogst, 25 jaar Leidsche Rijn en meer)

– Netwerk uitbreiden van partijen die werkwijze en ambities van de coöperatie ondersteunen.

Disclaimer
De uitingen van Coöperatie Leidsche Rijn zijn met zorg samengesteld. De meeste content is speciaal voor dit doel gecreëerd. Daar waar we de link leggen met externe partijen buiten Leidsche Rijn, hebben we gebruik gemaakt van bestaande content en verwijzen we naar de specifieke bron.