Een heerlijk groen centrum

Het plantsoen van Boedapest. De pas aangelegde stadstuin slingert door het gebied en is een ontwerp van Lodewijk Baljon landschapsarchitecten i.s.m. JCAU (Coenen). Fotografie: Matthijs van Weverwijk (Van Wijk Aannemersbedrijf Nieuwegein B.V.) 

Snoepwinkel voor insecten, vogels en vlinders

We leggen hier niet alleen stenen, maar dragen ook ons steentje bij aan een gezonde biodiversiteit. Want wie denkt dat architectuur alleen over gebouwen gaat, heeft ‘t mis. Het gaat ook over groen. Heel veel zelfs, want mensen zijn natuurlijk niet de enige bewoners. 

Landschapsarchitecten hebben het centrum aantrekkelijk gemaakt voor de gasten met meer dan twee benen. Bijen, insecten, vlinders en vogels zijn overal in Leidsche Rijn meer dan welkom om te snoepen van de vrolijke inheemse planten.

Ga je mee struinen in de stadstuin van Leidsche Rijn? 
Het plantsoen van Boedapest is een lange, stijlvolle stadstuin om verlekkerd doorheen te wandelen. Planten, bomen en bloemen zijn letterlijk overal. Een lust voor het oog en een open bar voor beestjes. In de muren van de stadstuin zijn nestkasten voor vogels en vleermuizen gebouwd.

Het is hier niet alleen prachtig groen: de stadstuin is ook een creatieve oplossing voor het hoogteverschil van 7 meter. De tuin, balkons, terrassen zorgen voor een getrapt landschap, daaronder liggen werfkelders. Deze ruimtes zijn ontwikkeld voor creatieve ondernemers en ontworpen met een vette knipoog naar de boogjes op de Oude Gracht. Wie neem jij mee om er te gaan struinen? 

 

 

 

Park Leeuwesteyn ligt op een unieke plek aan stadsgracht Amsterdam-Rijnkanaal. Vlakbij de Dafne Schippersbrug en de Utrechtse binnenstad kun je wonen, spelen, sporten, ontmoeten en ontspannen.  Visual: DELVA Landscape Architects / Urbanism

Leidsche Rijn Centrum heeft vier deelgebieden: het kernwinkelgebied, Zuid, Oost en Noord. Ieder met een eigen karakter. Op de plattegrond zie je dat er naast gebouwen ook veel parken en groen te vinden is.

Ga je mee een heerlijk brood halen?