Europese stadsallure

Kijk eens naar boven!

De ziel van Leidsche Rijn zit in de details. Jo Coenen ontwikkelde samen met 7 andere architecten een speels straatbeeld met een vleugje mediterrane gezelligheid. De strakke straten worden afgewisseld met levendige pleinen met een eigen karakter.  

Hier zit liefde voor kleur, vorm en materiaal
Honderd meter dezelfde gevel oogt een tikkie saai, maar verschillende gevels prikkelen de ogen juist. Elke meewerkende architect drukte z’n eigen stempel op het stadscentrum en gaf het daarmee een unieke smoel. Met mooie bouwmaterialen, sfeervol natuursteen, een verbindende hoge plint op de begane grond, bijzondere reliëfs en kleurrijke gevels in geel, rood en bruin. Op karakter en sfeer wordt hier niet bezuinigd. 

Bankje meets bloembak
Die verbinding zit echt overal. Waarom zou je bankjes plaatsen, als je ook kunt zitten op de rand van een bloembak? Door de openbare ruimtes op een creatieve manier te ontwerpen, creëer je verbinding en voelt het meteen sfeervol. Dit nodigt uit om te genieten, precies zoals bedoeld in het masterplan. 

Vergeet je niet om naar boven te kijken?
Er is zó goed nagedacht over de inrichting van dit stadscentrum, maar dat zie je pas als je er de tijd voor neemt. Ga eens wat vaker op zo’n bloembak-bankje zitten en gooi je hoofd achterover. Kijk omhoog. Naar de gevels, unieke bouwstijlen en sfeervolle details.  

De plinten zijn allemaal even hoog maar ieder op een eigen manier in het ontwerp meegenomen.

 

 

 

“Hoge plinten, speelse gebouwen, brede straten en levendige pleinen” 

Ga je mee snoepen bij Mijn Suikertante?