Gerben en Vivian

Verse geitenkaas

Gerben staat iedere dag met liefde op om voor zijn geiten te zorgen. Hij probeert steeds meer natuur inclusief te boeren door samen te werken met Staatsbosbeheer en zoveel mogelijk circulair te werken door de mest van de geiten op het land uit te rijden waar hij ook zijn voerwinning doet.

Langs zijn stallen heeft hij ruime stroken inheemse planten staan om de biodiversiteit rondom de boerderij te stimuleren. 

Gerben werd in 2021 opgegeven voor het programma Boer zoekt vrouw door zijn broer en zus. Zo hebben Gerben en Vivian elkaar ontmoet. Na dit prachtige Boer Zoekt Vrouw avontuur, zijn ze gevraagd mee te doen aan het programma Onze Boerderij in Europa (aflevering 1 seizoen 2 terug te kijken op NPOstart). In de zomer van 2022 nam Yvon Jaspers hen voor dit programma mee naar een boerderij in Frankrijk waar de boerin verse (koeien)kaas maakt. Het enthousiasme van deze boerin was aanstekelijk!

Thuis zijn Gerben en Vivian direct gaan experimenteren met het maken van verse geitenkaas (je kan het vergelijken met roomkaas). Vivian is nog een week teruggekeerd om van de Franse boeren te leren en heeft in verschillende kaasmakerijen meegewerkt. Toen we onze zelfgeproduceerde kaas lieten proeven aan familie en vrienden waren zij enorm enthousiast over de smaak. Dit smaakte naar meer! 

Om geitenkaas te maken hebben we melk van de geiten nodig. Ieder jaar worden er daarom 450 lammetjes geboren. De helft is mannelijk. Helaas hebben deze bokjes niet vanzelfsprekend een toegevoegde waarde voor de boerderij en worden daarom getransporteerd naar Zuid Europa, waar mensen ze wel goed waarderen en gewend zijn geitenvlees te eten. Om de cirkel rond te maken bieden we het heerlijke vlees van de jonge bokken aan, hier in Nederland. Doordat de bokjes nog jong zijn, heeft het vlees niet de typische sterke bokkensmaak. Het heeft een laag cholesterolgehalte en een hoog ijzer- en eiwitgehalte en past dus net als de verse kaas goed in een gezond eetpatroon. 

In de toekomst hopen we meer verse zuivelproducten van de boerderij lokaal te verkopen.

Toen we onze zelfgeproduceerde kaas lieten proeven aan familie en vrienden waren ze enorm enthousiast over de smaak. Dit smaakt naar meer!

Verkooppunt: Boer Goes
Groenedijk 8, 3454 PC De Meern

Zullen we een geitenkaasje halen van Gerben en Vivian?