Indekerngezond

Ontmoetingsplek en wijkplatform

Indekerngezond is een bewonersinitiatief waar iedereen een bijdrage kan leveren. Een sociale onderneming en vrijwilligersorganisatie. Wekelijks zijn actieve buurtbewoners aan de slag om positieve gezondheid te verspreiden. 

Bij Indekerngezond kan je werken aan je gezondheid zonder dat je patiënt bent. Wij bouwen aan een positief gezonde wijk. Onze ambitie is dat alle bewoners van Leidsche Rijn veerkrachtig kunnen omgaan met de uitdaging van het leven. 

Is geinspireerd op het gedachtegoed van Positieve Gezondheid van Machteld Huber. Zij heeft een model ontwikkeld op basis van zes domeinen die te maken hebben met mentale en fysieke gezondheid. De kern is te kijken naar wat er wél mogelijk is in plaats van wat er niet meer kan. Gelukkig is dit enorm uit de klauwen gegroeid. “Kijken waar je blij van wordt is de basis van ons werk.” 

In een commerciële omgeving als Leidsche Rijn Centrum is Indekerngezond een hele fijne en welkome tegenhanger. Bewoners kunnen binnenlopen met een idee om iets te organiseren en wij denken mee om dit te realiseren. De organisator is zelf verantwoordelijk voor deelnemers en kan gebruik maken van onze faciliteiten. Er is een programma wat wekelijks verandert waar je als bewoner op in kunt schrijven, van dans tot een Repair Café. 

De inloopochtenden op dinsdag en vrijdag zijn er voor bewoners die een vraag hebben, een praatje willen maken of ergens mee zitten. Onze deur staat altijd open! 

 “We zijn het vreemde eendje in het commerciële centrum van Leidsche Rijn.” 

Kopenhagenstraat 41, Utrecht