Kaasboerderij Doruvael

Le Petit Doruvael

In Montfoort, een karakteristiek stadje gelegen in het Groene hart, vind je Doruvael. In ons unieke familiebedrijf combineren wij kaas- en zorgboerderij Doruvael met in de zomermaanden een theetuin. En de boerderijwinkel ’t Kaasmeisje, dat ook in Oudewater een vestiging heeft.

Jirco Vlooswijk runt de kaasmakerij en heeft 120 melkkoeien. De melk wordt gebruikt om de heerlijkste kazen van te maken, dit doen wij op onze eigen boerderij!

Met grote dosis nieuwsgierigheid, uitvindersgeest en vooral ambachtelijk vakmanschap heeft deze familie Le Petit Doruvael ontwikkeld, een heerlijk zachte roodbacterie kaasje. De naam is ontleend aan Kaasboerderij Doruvael en betekent: DOor RUilverkaveling VAn ELders. 

Verder dragen zij het milieu, de natuur en het landschap een warm hart toe. Zij gebruiken zo min mogelijk kunstmest om zonder milieubelasting toch een goede grasproductie te bereiken. Ook zijn zij lid van een agrarische natuurvereniging. Zij beschermen weidevogels en planten bosjes op de hoekjes van de percelen.

Delicatessewinkel ‘t Kaasmeisje 

Al bijna 15 jaar is Bianca Vlooswijk een bekende in de regio met haar gezellige winkels met ambachtelijke streekproducten. Keer op keer weet zij haar klanten te verrassen met de lekkerste streekproducten, verse huisgebrande noten of originele cadeaupakketten. 

Zij is gespecialiseerd in kaas van eigen boerderij, lokale kazen, borrelkaasjes, vers gebrande noten en de leukste (streek-) kerstgeschenken op maat, dit verkoopt ze vanuit haar winkels in Oudewater en Montfoort. In Montfoort is er sinds kort een kaasautomaat: “Kaas to Go”! deze is 7 dagen per week open van 7.00 tot 22.00 uur. Zo zitten de klanten nooit meer zonder een stukje ambachtelijk kaas. 

Zorgboerderij & theetuin Doruvael Buitenzorg

Patricia Vlooswijk biedt op deze boerderij dagbesteding aan jong volwassenen met een beperking die (tijdelijk) buiten de reguliere arbeidsmarkt vallen. Lekker op de boerderij samen bezig zijn, zonder tijdsdruk met nuttig werk onder professionele begeleiding en betrokken vrijwilligers.

In de zomermaanden is er een gezellige theetuin die door de deelnemers van zorgboerderij wordt gerund. Geniet hier van een ijsje, de lekkerste cappuccino, verse thee met appelgebak of een tosti. Ook maken zij taarten op bestelling.

Zij verzorgen op maat oa rondleidingen over de kaasboerderij met kaasproeverij of groepen voor een boerenlunch.  

Verder dragen we het milieu, de natuur en landschap een warm hart toe. We gebruiken zo min mogelijk kunstmest om zonder milieubelasting toch een goede grasproductie te bereiken.

Blokland 95, 3417 MR Montfoort

Ga je mee een lekker kaasje halen?


    Schrijf je in voor
    de nieuwsbrief

    Schrijf je in voor
    de nieuwsbrief