Leidsche Rijn bruist

Ga mee op ontdekkingsreis en laat je verrassen door de vele activiteiten. Blijf op de hoogte door je in te schrijven voor de nieuwsbrief. 

Ontdek het groen ten westen van de stad
Fiets je over de brug het centrum uit dan kom je in een oase van rust. Download deze kaart en klik op de groene tekstjes om meer te weten te komen over de groene parels in en om Leidsche Rijn.

Plekken met een verhaal in het Máximapark
Vijf elementen die nooit ergens op een ontwerptekening stonden zijn door de inbreng van bewoners en vrijwilligers gerealiseerd. Alle vijf met een bijzonder verhaal en de moeite waard om bij stil te staan.

Duik in de geschiedenis van Leidsche Rijn
Ga langs bij de historische verhalen van Leidsche Rijn door de route Nieuwe stad met rijke historie te fietsen.

Historische Route
Lees de historische verhalen van Leidsche Rijn door op de oranje links te klikken in de interactieve kaart. Download de kaart.

Waterroute Leidsche Rijn
Loop of fiets langs de wateren van Leidsche Rijn. Download de interactieve kaart. Reis door Leidsche Rijn door op de oranje links te klikken.

Wadi wa?
Kom alles te weten over de unieke waterhuishouding in Leidsche Rijn. Marieke Dubbelman heeft het voor je uitgezocht.

Voor de kunstliefhebber
Kunst kijken in de wijk. Speel het kunst ganzenbord spel uit het boek op pagina 128 en bezoek de kunstwerken in Leidsche Rijn.

Herken jij alle 60 locaties op de foto’s?
Dan ben jij een échte Leidsche Rijner.

Ga lekker naar buiten
Leidsche Rijn heeft een heel lang pad Het Lint waar je op kan wandelen, rennen, fietsen en skaten. Herkenbaar aan het margrietje op het asfalt. 

Zoemen in het hof
Ontdek de Vlinderhof door de quiz op te lossen die in het doe boek staat op pagina 102. De antwoorden kan je zoeken op de website van De Vlinderhof

Ontdek Leidsche Rijn wandelend of op de fiets  
Het westen van Utrecht heet niet voor niets Het Groene Hart waar Woerden de hoofdstad van is. Je kan hier in alle rust aantrekkelijke routes fietsen en wandelen. Beleef Leidsche Rijn heeft verschillende routes voor je klaar staan.