Leidsche Rijn Centrum KERN

KERN: Winkels & horeca

Voor gezelligheid naar de Utrechtse binnenstad? Kan, maar hoeft niet. Creatief stedenbouwkundige Jo Coenen heeft veel, héél veel liefde gestopt in het levendig maken van de straten en pleinen in het centrum. Behoorlijk goed gelukt, want er is hier altijd leven in de brouwerij. 

Hier is het stadse leven zichtbaar

In het ontwerp heeft Coenen zich laten inspireren door sfeervolle midden-Europese steden zoals Rome, Berlijn en Barcelona, waar het ook altijd bruist en bubbelt op de piazzas. Het stadse leven is hier altijd zichtbaar omdat elke winkel of woning in het kerngebied een entree aan de straat- of pleinkant heeft. Zo heb je een goed beeld van de dynamiek in het centrum. Het stadse leven is zichtbaar door de constant veranderende stroom van bewoners, bezoekers en ondernemers. 

Een knap staaltje creatief denkwerk

Door het dak op de A2 is er nogal wat hoogteverschil te overbruggen in Leidsche Rijn. Negen meter om specifiek te zijn. Hierdoor was er tijdens de bouw van het stadsdeel veel verbinding nodig tussen hoog en laag. Langzaam oplopende straten en trappen verbinden de hoger- en lager gelegen delen met elkaar en dragen bij aan een karakteristieke sfeer.

Veel aandacht voor mooi

Wat Leidsche Rijn Kern kenmerkt is de liefde voor sfeervolle details: hier is veel aandacht besteed aan mooi. Een trap is functioneel, maar in Leidsche Rijn is ‘ie ook esthetisch. Sierlijke details werken sfeerverhogend en geven de wijk meteen karakter. En dat draagt bij aan het ‘thuisgevoel’.

 

 

 

Plattegrond van Leidsche Rijn Centrum en de deelgebieden

“Gezellige terassen en horeca op het Brusselplein 

De bibliotheek lijkt nu een beetje de hekkensluiter, maar wordt uiteindelijk het sprankelende middelpunt. Direct naast het NS-station wordt hotel Aloft en kantoorgebouw De Leidsche Werf gebouwd, wat nóg meer reuring en gezelligheid naar het plein brengt.

Ga je mee snoepen bij Mijn Suikertante?