Leidsche Rijn &CO

Op deze pagina lichten we parels uit die in deze periode van onzekerheid alles proberen om het hoofd boven water te houden. Vanuit saamhorigheid kunnen we elkaar helpen; Leidsche Rijn &CO. Heb je een tip die we zeker aandacht moeten geven dan kun je die mailen. Deel ook de posts op onze social media. Kijk op www.bezoek-utrecht.nl voor initiatieven in de binnenstad. #supportyourlocals, #steundekeukens, #utrechthelptutrecht, #ontdekleidscherijn

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief

Blije mamma

Bestel nu je Moederdag Cadeaupakket bij de Pop-up Gaard met allerlei leuke en vooral mooie cadeautjes van lokale makers. Ideaal voor vaders die het lastig vinden een leuk cadeau te bedenken.

 

De bus van ons cluppie

De bus van FC Utrecht rijdt donderdag 7 mei door Leidsche Rijn om langhoudbaar voedsel op te halen voor de Voedselbank. Hoor je de bus? Zet dan je eten buiten en het wordt opgehaald.

Gezonde taartjes

Bestel voor zaterdag de lekerste taartjes bij Jane. En geniet op zondagmorgen met taart en cadeautjes van de Pop-up Gaard van heerlijke healthy pleasures.

Stay home, stay healthy

Met het Stay home, Stay Healthy programma van Anytime Fitness Leidsche Rijn Centrum krijg je trainingsschema’s en voedingsadvies voor thuis. 

 

Digitale bloesemtocht

Beleef hier de bloei van de bloesem alsnog die inmiddels voorbij is. Haarse Gaard heeft een prachtig filmpje gemaakt dat je het gevoel geeft alsnog tussen de bloemen te lopen.

Allergenen vrije recepten

Niet alleen binnen bij de Pop-up Gaard maar Jane heeft ook haar eigen podium om heerlijke allergenen vrij recepten te delen.

5 Mei Proeverij Pakket

Vier met elkaar 75 jaar bevrijding en bestel daarvoor het proeverij pakket dat Brouwerij Maximus heeft samengesteld. € 2,50 wordt door hen gedoneerd aan lokale cafés.

 

Hangouderen zoeken voorzitter

Het lokale theatergezelschap Hangouderen zoekt een nieuwe voorzitter. Het gezelschap werkt onder andere samen met Dock en Cultuur19.

Ben je hip? Laat maar zien!

HIP Juweliers in Leidsche Rijn Centrum is open en heeft een hele mooie en brede collectie sieraden. Voor alle leeftijden. Heren; zondag 10 mei is het moederdag… hint, hint.

Wim speelt jouw verzoeknummer

Hoe bijzonder is het dat het prachtige carillion de Zingende Toren een verzoeknummer speelt dat in heel Vleuterweide te horen is? Mail je verzoeknummer uiterlijk 18 april naar Wim.

Spannende audioverhalen

De Metaal Kathedraal deelt de rijke geschiedenis in een aantal inspirerende podcasts. Van onderduikers in de oorlog tot klimaatactivisten van nu. Abonneer je nu.

Backstage in een theater

Ilona van Podium Hoge Woerd neemt je een aantal keer per week mee naar plekken waar je normaal gesproken niet komt in een theater. Ga mee met Ilona en ga vooral weer naar Poidum Hoge Woerd als het weer mag.

Wij houden van…

Een kijkje achter de schermen in het theater Podium de Hoge Woerd. Bekijk de filmpjes die gemaakt worden en laat je verrassen door wat je nooit te zien krijgt.

Bloody brunch!

Maak het jezelf gemakkelijk met Pasen en bestel deze unieke brunch menus, met of zonder drank. Geniet van een Boozy Paas Brunch en laat Venster het thuis bezorgen.

Tik een eitje op bed

Zowel Doppio The Wall als Doppio Leidsche Rijn verzorgen en bezorgen je paasontbijt of -brunch. 

Steun de ondernemers

Drukkerij Secrass in Vleuten heeft een memory ontwikkeld waar 50 lokale ondernemers aan mee hebben gewerkt. Speel thuis het spel met je kinderen en onthou goed welke unieke ondernemers er in de buurt zijn.

Biologische stoffen

Altijd al je eigen kleding willen maken? Nu is het  je kans. Mevrouw Jett heeft biologische stoffen met mooie prints. Voor jezelf of voor je kinderen. Ook nu een hele mooie korting.

Grenzeloos genieten

En jij dacht dat de grenzen dicht waren? Bij Alentejo Wijn koop je Portugese en Spaanse wijn. Sluit je ogen met je gezicht in de zon en waan je in het zuiden.

Dick Bruna blijft sterk

Deze prachtige poster van Dick Bruna gaat vrijwel viral deze Coronatijd. De boodschap blijft onveranderd: zorg goed voor elkaar en hou je aan 1,5 meter afstand van elkaar. Juist met dit mooie weer.

POP-UP Cadeaupakket

Doe jezelf of een ander plezier en bestel een verrassingscadeaupakket van de Pop-up Gaard. Allemaal mooie produkten van lokale ontwerpers. Bestel snel en geniet nog van de cadeaus voor de Paasdagen.

Omdenken to the max

Culturele instellingen in Utrecht zijn heel goed in omdenken. Zo is er komende zondag wederom een Culturele Zondag die je vanuit je tuin of huiskamer kunt volgen. Kijk snel voor het programma en zorg dat je er bij bent.

Kunstwerkplaats de Vrijstaat

Heeft hele leuke en creatieve ideeën bedacht om te voorkomen dat d emuren daadwerkelijk op je af komen. Laat je inspireren.

Museum Hoge Woerd

Zijn er werkelijk verbanden te leggen met de Romeinen en de pandemie die er nu gaande is? Archeoloog Erik Graafstal van Museum Hoge Woerd neemt je mee in zijn vlogs.

Doppio staat voor dubbel

Samen staan we sterk is ook dubbel zo sterk. Koop nu je cadeaukaart; een voor jezelf en een om weg te geven. Kun je na de Corona ellende dubbel zo veel genieten… samen.

Eten bestellen bij Balijepark betekent…

dat je meteen vier of vijf andere lokale ondernemers steunt in deze lastige tijd. Waar wacht je op en ga naar Balijepark.

Nu al legendarisch!

Hop uit het Máximapark en bier er van op de fles bij Maximus. Wat een legendarische combinatie van parels in Leidsche Rijn. Naast afhalen bezorgt Maximus ook.

Moment van bezinning heet deze foto

En zo is het deze tijd. House of Lena is open op afspraak. Wil je thuis bezinnen, koop dan een giftcard online. 

Er zijn wachttijden…

Maar dat komt omdat de pizza’s van Pizzabakkers Leidsche Rijn ontzettend lekker zijn. 

Een afhaalmenu van Venster

Geeft Venster je thuis het gevoel als of je in een sterrenrestaurant zit.

Wacht niet langer en proef de lente

IJs van Zomers geeft je de lente in je hoofd en lijf. Ze zijn open om ijs af te halen. Zowel in De Meern als in Lombok.

Er gaat niets boven het proeflokaal

Maar als je thuis Maximus Sambal, Maximus Mosterd, Brutus, Diesel Stout, Pandora, High Hops en Dakhaas wilt hebben dan kun je dit op twee dagen in de week halen.

Hamster vooral bloemen

Nu we toch veel thuis zijn, zorgen bloemen voor heel veel voorjaar in huis.

Klaar met Netflix? Ga naar Picl…

En steun de Nederlandse filmtheaters. Wie nodig je uit?

Support the locals

Juist in deze tijd verdienen de lokale restaurants de hulp om overeind te blijven. Kijk welke jij kunt helpen.

Stuur snel dit bericht naar…

Heeft je vriend(in), opa of oma hulp nodig als zij zelf niet mobiel zijn of wil je hulp bieden, neem dan contact op met Wil je in de Buurt.

Bestel je thuisproeverij

Een welverdiend glaasje wijn om de dag te overzien. En geef een flesje weg aan je buurman of buurvrouw.

Bij Pizzabakkers Leidsche Rijn kun je eten blijven bestellen


  Afhaalmenu bij Venster aan het Berlijnplein, goed plan!


   Ga mee een ijsje halen bij Zomers


    Het winkeltje bij Maximus Brouwerij is op dinsdag en vrijdag open!


     Haal de lente in huis en hamster tulpen.


      Het filmtheater, maar dan thuis! Steun de Nederlandse filmhuizen


       Steun juist nu de keukens van Utrecht!


        Wijk Informatie Lijnen zetten zich met hart en ziel in om buurtbewoners te helpen.


         Leidsche Rijn Wijn is extra open