Liemès

Proef de wereldgerechten bij Liemès

Maak in één avond een culinaire reis langs verschillende wereldkeukens op de meest bijzondere locatie: in de kop van The Wall. Dit iconische rode winkelcentrum is niet te missen, liggend langs de A2 tussen de binnenstad en Leidsche Rijn. Liemès laat zich het beste omschrijven als een foodhall met verschillende wereldkeukens op restaurantniveau. Of je nou zin hebt in de Libanese keuken of Vietnamees, een Spaans/ Argentijns menu of een overheerlijke junior of master burger. Liemès telt momenteel zes verschillende keukens en zal uitbreiden met onder meer Italiaans, Vegan Indian en bbq-keuken.

Streetfood meets à la carte

Hou je wel van een beetje reuring, neem dan plaats in de foodhall, met zicht op de verschillende keukens. Of laat je lekker bedienen in het restaurantgedeelte met voor ieder een eigen keuze via de bestel-app speciaal voor Liemès samengesteld. De keukens worden gerund door chef-koks om daar de sterren van de hemel te koken. Je wordt als chef-kok dus helemaal vrijgelaten om te doen waar je goed in bent: koken.

Romeinse ontmoetingsplek

De naam verwijst naar Limes, zoals de noordelijke grens van het Romeinse Rijk officieel wordt genoemd. De grens lag een paar kilometer verderop, bij Vleuten en De Meern. Het was een plek waar de Romeinen en de lokale bevolking samenkwamen, onder meer om handel te drijven. Liemès is ook een ontmoetingsplek, bovendien ligt het op de grens tussen Utrecht en het stadsdeel Leidsche Rijn dat sinds 25 jaar onlosmakelijk verbonden is met de stad.

Regelmatig vinden er bij Liemès events plaats. Zo wordt iedere F1 race uitgezonden op een megagroot scherm om met gelijkgestemde fans te genieten van de race met een lekker drankje en hapje. Iedere eerste zaterdag van de maand staat vanaf 18.30 de “Dine&Dance” op de agenda. Een heerlijke avond uit, met tijdens het diner muzikale omlijsting van een DJ, regelmatig aangevuld met een leuke live act, zoals een saxofonist of trompettist. Na het diner verplaatst de DJ zich naar de dansvloer, waar de avond voortgezet kan worden en de voetjes van de vloer mogen.

Voor zakelijke ontmoetingen zijn hier veel mogelijkheden. Met de centrale ligging, midden in het land en aan de A2, is het een ideale plek om zakelijk te lunchen en te dineren maar ook te vergaderen met ruimtes voor 4 tot 100 mensen. Omdat ze flexibel zijn kunnen er bij Liemès netwerkevenementen worden georganiseerd, presentaties worden gegeven of vinden bedrijfsborrels plaats. Het is voor meerdere doeleinden bruikbaar. Regelmatig wordt de gehele ruimte afgehuurd voor een groot congres of bedrijfsfeest.

“Maak in één avond een culinaire reis langs verschillende wereldkeukens op de meest bijzondere locatie: in de kop van The Wall”

Zullen we een culinaire reis maken?