Moestuin de Haar

Meer dan 50 soorten groenten

Net buiten Haarzuilens tegen Kasteel de Haar aan ligt Moestuin de Haar: een zelfoogsttuin op de oude productiegronden van het kasteel. Twee tuinders verbouwen samen met een grote groep vrijwilligers en stagiaires meer dan 50 soorten groenten voor ruim 200 gezinnen uit de buurt. Deze oogstdeelnemers komen elke week zelf naar de tuin om de groenten te oogsten. Er wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, waarbij er veel aandacht is voor het vergroten van de biodiversiteit zowel op de tuin als in de bodem. Dit alles vanuit de principes van de biologische landbouw. Er is ook een bloemenpluktuin waar in het seizoen prachtige boeketten te plukken zijn. Door de grote diversiteit aan groenten en bloemen is het een prachtige plek, die ook voor voorbijgangers te bezoeken is.

We dragen de kleinschalige, eerlijke, lokale landbouw een warm hart toe en delen deze passie graag met anderen. Zo bezoeken alle klassen van de Bonifatiusschool uit het dorp de tuin 6 keer per jaar om te werken, te leren en het buitenleven te ervaren. Voor andere scholen worden eenmalige workshops georganiseerd. Incidenteel zijn er workshops voor volwassenen zoals de workshop bloemen plukken. Een uitgebreide rondleiding kan op aanvraag gegeven worden.

Meer informatie over de tuin is te vinden op de website: www.moestuindehaar.nl. Hier kun je je ook aanmelden om mee te oogsten, mee te werken of om financieel een bijdrage te leveren aan deze prachtige plek. Tot op de tuin!

“Er wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest, waarbij er veel aandacht is voor het vergroten van de biodiversiteit zowel op de tuin als in de bodem.”

Eikstraat 13, Haarzuilens

Kom je mee plukken in de moestuin?