Notenbar; passie voor gastheerschap en noten

”Leidsche Rijn Centrum is géén winkelcentrum!”

Dat beweert Lodewijk volmondig en hij heeft er goede redenen voor. De immer spraakzame Brabander legt uit dat het ‘kerngebied’ veel meer te bieden heeft dan alleen winkelen. Zo is er een bibliotheek waar veel georganiseerd wordt, is er een kapper, een bioscoop, een gemeentekantoor en veel terrasjes. Een mooie dynamiek van jonge mensen, gezinnen en senioren.

En die mensen komen overal uit het land vandaan. Leidsche Rijn Centrum mag dan een beeld oproepen van een grote Europese stad met internationale namen, de klanten van Lodewijk spreken alle talen en dialecten van Nederland. Zo weten heel veel Nederlanders de weg te vinden naar Leidsche Rijn Centrum én Notenbar.

Sinds maart 2018 is Notenbar gevestigd aan de Parijsboulevard. Als rasondernemer heeft hij de genen van een bakkersdochter en een boerenzoon mee gekregen die in 1965 hun eerste delicatessenwinkel openden. In 2017 besloot Lodewijk de koers te verleggen naar de oorsprong; machtig mooie producten met een verhaal en iedere dag dát verhaal vertellen.

Lodewijk is blij met de ondernemers die er zijn. Zoals de nieuwe buur Pop-up Gaard die een ander publiek trekt. Rituals verhuist naar een groter pand en overbuur Schmidt Optiek organiseert maandelijks een vrijmibo voor ondernemers uit het kerngebied. In de toekomst mag er nog wel een bakker bij komen.

Wacht, er komt een gast binnen die Lodewijk meteen zijn favo chocolade geeft en een praatje aanknoopt. Dat is de Brabantse gastvrijheid die ook in Leidsche Rijn Centrum past.

 

 

 

“Het ‘kerngebied’ heeft veel meer te bieden dan alleen winkelen”

Aan de Parijsboulevard is een versrijtje aan het ontstaan met wijn- en viswinkel en ook een verse notenbar.

Ga je mee een heerlijk brood halen?