Hop on hop off

BROUWEN IN UTRECHT

Utrechters houden van een lekker biertje! Dat kan je zien aan de vele brouwerijen die de stad en regio kent.
Een paar tips om goed te kunnen proeven: let op geur, kleur, smaak en afdronk. Houdt een slok even in je mond waardoor de temperatuur van het bier omhoog gaat. Het aroma versterkt de basissmaken bitter, zoet, zuur en zout. Kom ook proeven en kijk welk bier jij vindt dat het meeste karakter heeft!

Van de Streek

VandeStreek-bier is een van de snelst groeiende brouwerijen van Utrecht. Elke dag wordt er in de brouwerij in Overvecht gespeeld met smaken en bierstijlen, met als resultaat een assortiment dat reikt van een alcoholvrije IPA tot een brede selectie barrel aged bieren; en alles daartussenin. Voor elke liefhebber is er wel een vandeStreek! Vanaf oktober 2019 is de
brouwerij en het proeflokaal elke vrijdag en zaterdag geopend voor een biertje, hapje en rondleiding.

Ontariodreef 43, 3565 BC Utrecht
www.vandestreek-bier.nl

Rare Jongens

Brouwerij Rare Jongens focust zich vooralsnog op twee bieren: de Witte Woeste is een fris, romig, volmondig wit-weizenbier en de Tripel Trappel is fris en fruitig, lichtzoet, kruidig en vol van smaak. Het bier zelf wordt elders gebrouwen, maar is steevast op de tap verkrijgbaar in restaurant Rare Jongens in De Meern. Het restaurant, waar je sowieso heerlijk kunt eten, ligt op loopafstand van brouwerij Maximus en tegenover de Romeinse bezienswaardigheid Castellum Hoge Woerd.

’t Zand 52, 3454 PB De Meern
www.rarejongens.com

Brouwerij Maximus

Met stoom brouwt Maximus ambachtelijke bieren op een koperen installatie, die te bewonderen is vanuit het proeflokaal. Op zo’n traditionele installatie wordt eigenlijk nauwelijks nog gebrouwen in Nederland. Brouwerij Maximus brouwt heerlijke èn eerlijke ambachtelijke bieren, van subtiele smaken tot stevige smaken.

Pratumplaats 2A, 3454 NA Utrecht (De Meern)
www.maximusbrouwerij.nl

Oproer Brouwerij

Oproer heeft aandacht voor mens, milieu, dier en bier!
In de eigen brouwerij maken zij gebalanceerde en smaakvolle bieren. In het biologisch, plantaardig restaurant en biercafé, met biergarten, willen zij mensen inspireren en laten genieten van bijzondere smaken.

CAB-Rondom 90A, 3534 BE Utrecht
www.oproerbrouwerij.nl

Oudaen

In de werfkelder van Stadskasteel Oudaen wordt jaarlijks op ambachtelijke wijze zo’n 75.000 liter bier gebrouwen. De bieren hebben ieder een eigen karakter. In de geheel vernieuwde, moderne brouwerij in hartje Utrecht borrel je tussen de koperen ketels, tapt je je eigen biertje uit de uKeg en geniet je van diverse borrelhapjes. En bij mooi weer kan je heerlijk vertoeven op het unieke werfterras van de brouwerij.

Oudegracht 99, 3511 AE Utrecht
www.brouwerij-oudaen.nl

De Leckere

Brouwerij De Leckere is in 1997 opgericht door vrienden met een passie voor smaakvolbier, gebrouwen met respect voor mens en natuur.
Inmiddels is De Leckere uitgegroeid tot een hyper moderne brouwerij, die zonder het gebruik van aardgas heerlijke bieren brouwt. Op de nieuwe locatie in de Werkspoorfabriek zorgen ruim 900 zonnepanelen voor voldoende elektriciteit om als één van de weinigen in Europa volledig elektrisch te brouwen.
De bewuste brouwer maakt grote stappen in hun ambitie om heel Nederland van bewust gebrouwen, biologisch en vooral lecker bier te voorzien.

Tractieweg 43 3534 AP Utrecht
www.werkspoorcafe.nl

PARELS EN ROUTES DIE JE GEZIEN EN GEDAAN MOET HEBBEN

Ga je mee biertjes proeven?