Dengh

Restaurant met historie

Aan het eind van een schilderachtig perenlaantje, ligt Ridderhofstad Den Engh. Ooit stond hier een prachtig kasteeltje, maar dat werd in 1898 gesloopt, omdat de stenen meer opleverden dan het pand.

Toch heeft de homo economicus deze bijzondere plek niet van al haar historie ontdaan. Op het erf staat nog altijd de prachtig gerestaureerde boerderij met opstallen, waar restaurant Dengh is gevestigd.

Zet één voetstap op het erf en je hoort de echo van de paardenhoeven uit een ver verleden op de klinkers. Je ruikt het hooi van een berg waar je heerlijk in kunt liggen en een dampend bord eten dat vanochtend nog van het land kwam.  

Bij wijze van spreken dan. Je stalen ros bind je vast aan van de vele houten fietsrekken, liggen doe je op een van de zalige loungebanken op het heerlijke terras en het menu staat vol met gerechten gemaakt van verse ingrediënten van het land.

Of je nu voor een lunch komt met het hockeyteam van je kind, een belangrijke zakenlunch of teamtraining hebt of een groot feest wilt geven, omdat je Abraham ziet. Dengh verzorgt het allemaal.

Zelfs voor de liefde kun je hier terecht. Want het prachtig groene door fluitende vogels bevolkte eilandje met slotgracht, waar ooit het kasteeltje stond en waar ridders en jonkvrouwen om elkaar heen draaiden, is een van de meest romantische trouwlocaties van Leidsche Rijn.

 

“Het park is zowel levendig als rustgevend en bijna zo groot als de binnenstad van Utrecht!”

Enghlaan 17, Utrecht

Ga je met me mee naar Restaurant Dengh?