Neoliet

naar grote hoogte

Toegegeven de Amerongse Berg is met haar 69 meter een stuk hoger, maar lang niet zo steil als de 20 meter hoge klimwand bij klimcentrum Neoliet aan de Componistenlaan. Om te klimmen moet je dus echt bij Neoliet zijn, het grootste klimcentrum van Nederland, met maar liefst driehonderd klim- en 120 boulderroutes.

Bovendien is het een van modernste klim -en klauterparadijzen van ons land. Oudere klimcentra hebben vaak nogal haakse en hoekige wanden. Maar bij Neoliet zijn ze er met behulp van computerprogrammas in geslaagd de houten wanden op de meest bijzondere en uitdagende manieren vorm te geven. Een feest voor professionele klimmers en beginners.

Bij Neoliet kun je gezekerd aan een touw klimmen of de razend populaire bouldersport beoefenen, waarbij je ongezekerd met dikke matten onder je, een wand van maximaal vijf meter hoog beklimt. Wanneer het weer het toelaat, is er ook een gigantische buitenwand om te bedwingen. Hangend in de touwen heb je meteen een mooi uitzicht over Leidsche Rijn.

Nog een paar leuke weetjes. Bij Neoliet zijn eerder al de Nederlandse Kampioenschappen georganiseerd en ook de Nederlandse klimtop komt hier regelmatig trainen. Ook is het de thuisbasis van de buitenspeel-BSO Wijs. Meestal zijn de kinderen buiten te vinden, maar bij echt slecht weer schuilen ze bij Neoliet en kunnen gebruik maken van de faciliteiten.

Neoliet voor kinderfeestjes

Wist je ook dat kinderfeestjes vieren bij Neoliet heel erg leuk is? De kinderen zijn lekker actief bezig en gaan samenwerken. Klik hier voor meer informatie.

“Een feest voor professionele klimmers en beginners.”

[mapsmarker marker=”16″]

Componistenlaan 6, 3451 SX Utrecht

Ga je met me mee klimmen bij neoliet?