Pathé Utrecht Leidsche Rijn

Rood pluche

Niet te missen in het landschap: dat is de Pathé Utrecht Leidsche Rijn aan het Berlijnplein. Groot, massief, vierkant en heel erg rood. Alhoewel, niks is wat het lijkt vanuit de verte. Want als je met je neus voor de bioscoop staat, blijkt dat het rood uit veel meer kleuren te bestaan dan alleen maar rood. Het gebouw dat er van verre uitziet als een egale massieve doos, blijkt van dichterbij bezien bekleed te zijn met ontelbaar veel fijne latjes.

Binnen is Pathé Leidsche Rijn alles wat een bioscoop moet zijn. Zeven grote zalen, comfortabele rood pluche stoelen waar je heerlijk in weg zakt. Dolby Atmos-geluid waar je oren van klapperen.

En dan is er nog de 4DX-zaal. Zie daar de popcorn maar eens in je bankje te houden. Stoelen die schudden, de wind die blaast. Kreeg ik nou net water in mijn gezicht?

Maar er is meer.  Bij Pathé Leidsche Rijn mag je het dak op.  Het hele jaar door heb je er een spectaculair uitzicht over de stad en zodra de temperaturen stijgen, dan is er de rooftop cinema. Terwijl de zon ondergaat in het westen en de schemer invalt, start voor jou een film onder de sterrenhemel. Zak onderuit in zon lekkere strandstoel. Toch een beetje frisjes? Voor dekentjes is  gezorgd. Bij de rooftopbar haal je tijdens de film je drankjes en je snacks.

 

[mapsmarker marker=”15″]

Berlijnplein 100, 3541 CM Utrecht

Ga je met me mee naar de film?