Pop Up Gaard

Van kantoorbaan naar concept store

Prima als je in toeval gelooft maar het is niet voor niets dat Christien contact opneemt met middelbare schoolvriendin om te praten over het opzetten van een winkel, liefst een conceptstore. Cynthia was even tevoren gevraagd om in een leegstand winkelpand in Leidsche Rijn Centrum een winkel te starten met producten van kunstenaars uit de Kersenboomgaard. De Pop-up Gaard was geboren.

Nu bijna vier jaar en 3 verhuizingen verder wil Christien nog lang niet stoppen met ondernemen. Inmiddels alleen en met hulp van vele lieve mensen om haar heen. Van de beheerder van Leidsche Rijn Centrum krijgt ze vrijstaande panden te leen waar ze producten van Nederlandse ontwerpers verkoopt in consignatie. Dat levert geen voorraad op en biedt ze wel een enorm mooi platform.

Inmiddels merkt Christien dat de Pop-up Gaard al duidelijk meer gesetteld is in Leidsche Rijn Centrum en weten klanten de winkel goed te vinden. Ook mensen uit Utrecht Stad behoren tot de vaste klanten. Doordat de Pop-up Gaard de leegstaande panden in het centrum tijdelijk betrekt, kan dit voor potentiële nieuwe huurders een positief beeld geven van de ruimte en omgeving. Dit maakt het concept dan weer interessant voor de beheerder van Leidsche Rijn Centrum en zorgt het voor extra loop in het kerngebied.

Van Christien mogen er meer kleinere ondernemers komen. Een groenteman of bakker bijvoorbeeld waardoor er meer beweging komt in diverse straten van het centrum. Horeca draagt daar ook aan bij. Zoek je een cadeautje voor iemand of jezelf? Bij de Pop-up Gaard is dat laaghangend fruit.

 

 

 

“Ik droomde altijd al van een eigen winkel en het liefst een concept store.” 

Ben je op zoek naar een origineel cadeau van Nederlandse ontwerpers dan kan je het bij de Pop Up Gaard zeker vinden.

Ga je mee appelmoes proeven?