Proeftuin van Linschoten

Een gezonde tuinderij

De oude perenboomgaard op landgoed Linschoten hebben we omgetoverd tot een biodivers en eetbaar landschap met een tuinderij: De Proeftuin van Linschoten. Hier telen we met respect voor de natuur en kleinschalig. 

Ons doel is het realiseren van een sociaal en rendabel ecologisch tuinderijbedrijf, gebaseerd op regeneratieve landbouw waar professionele krachten een eerlijk loon verdienen, waar je als groente-abonnee wekelijks je kraakverse groente kunt komen oogsten en waar het voor vrijwilligers gezellig is om af en toe mee te helpen en op die manier te leren over biologisch tuinieren en permacultuur.

Met elkaar creëren  wij een gezellige community waarbij we niet alleen mens, natuur en landbouw weer met elkaar  verbinden, maar ook de stad, het dorp en het land. 

De Proeftuin is een oase van rust, met een grote variatie aan seizoensgroenten, (klein) fruit, kruiden en (eetbare)bloemen. Je kunt hier weer zien hoe groente wordt geteeld en geoogst. Wij zijn weliswaar niet biologisch gecertificeerd, maar we telen volgens veel strengere agro-ecologische principes. We werken samen met de seizoenen en de natuur.

Bodem & biodiversiteit
Onze werkwijze gaat veel verder dan geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen gebruiken. Belangrijker nog is namelijk, dat we zorg dragen voor bodemvruchtbaarheid, het bodemleven en de biodiversiteit boven en onder de grond. 

Gezellige community
Je kunt hier wandelen, kijken, bij mooi weer koffie en thee drinken in de idyllische omlijsting van landgoed Linschoten, elkaar ontmoeten in een prachtige glazen kas en overnachten in een eco-lodge (Wikkelhuisjes).

Vrijwilligers (van over de hele wereld) kunnen meehelpen in de tuin, bij de uitgifte van koffie en thee in de grote kas en bij de verhuur en onderhoud van de huisjes. Op De Proeftuin is er oog en ruimte voor ieders talent. Dit hoeft niet alleen op het gebied van tuinieren te zijn, maar dit kan ook in de vorm van muziek maken, koken, organiseren, ander handwerk etc. 

De proeftuin is een oase van rust, met een grote variatie aan seizoensgroenten, (klein) fruit, kruiden en (eetbare)bloemen.

Noord Linschoterdijk (hoek, Haardijk, Linschoten

Ga je mee naar De proeftuin?