Projecten

Coöperatie Leidsche Rijn is een projectorganisatie. Met als doel bewoners te laten ontdekken wat Leidsche Rijn te bieden heeft. En dat is veel, heel veel! Samen met organisaties in Leidsche Rijn ontwikkelt de coöperatie ideeën en creëert samenwerkingen met bedrijven en instellingen, zonder winstoogmerk. Wordt er winst gemaakt dan wordt dit geïnvesteerd in nieuwe ideeën voor het hele gebied.

De Oogst van Utrecht in Leidsche Rijn beleeft in 2024 de derde editie. Ook in 2024 wordt het oogstfeest georganiseerd met Steede Hoge Woerd. Zet 22 september alvast in je agenda voor weer een mooi bourgondisch evenement van lokale voedselproducenten. Klik hier voor een impressie van de tweede editie.

Thematische en verhalende routes is een van de paradepaardjes van de coöperatie. Door deze routes stimuleren we bewoners om wandelend, fietsend of op de skates de grote diversiteit van Leidsche Rijn te ontdekken.

In 2023 bestond Leidsche Rijn Centrum 5 jaar. Een prachtig centrum dat nog in ontwikkeling is. De tweede fase van het centrum is steeds zichtbaarder aan het worden en biedt gelegenheid aan nieuwe ondernemers. 

‘U bent nu hier’ laat zien dat je op elke willekeurige plek in Leidsche Rijn verbonden met het verleden, heden én de toekomst. Via een creatieve tijdlijn worden verhalen verteld van bouwwerken, locaties en gedachten achter de ontwikkeling er van. Je staat versteld van de goed doordachte ideeën van het gebied waar je woont en leeft.