Simone Schippers

Wonen aan de Parijsboulevard

Simone woont samen met haar man en dochter in Leidsche Rijn Centrum. “We kwamen hier met z’n tweetjes toen het nog een grote zandbak was. Alles lag open en de ramen waren twee jaar lang bruin van het stof. Maar het ontstaan van een nieuw stadscentrum is echt kneuterig-leuk om mee te maken.”

“Het wordt hier steeds gezelliger, vertelt Simone vrolijk. Dat enthousiasme wordt door bewoners onderling gedeeld. “Dan ging het: ‘heb je die nieuwe winkel al gezien?!’, om vervolgens even te kijken en de ondernemer te leren kennen. Dat geeft een dorps gevoel. Heel fijn, zo middenin de stad”. 

“Vanuit ons appartement hebben we een eerste­rangsplekje voor de eksternestjes”

Op de straten in Leidsche Rijn Centrum leeft en bruist het. Maar zodra het gezin hun appartement binnenstapt, is er rust en stilte. En aan de achterkant een verbazingwekkend grote, groene binnentuin. “Mijn dochtertje kan hier zorgeloos fietsen en spelen, want het is een afgesloten tuin. En we hebben een eersterangsplekje voor de eksternestjes”, vertelt Simone trots.

“Ik voel me verwend, dat ik hier mag wonen” 

“Utrechtse vrienden lachten ons uit toen we naar de Vinex gingen. Maar ik ben hier heel blij en voel me verwend. Want deze toplocatie met zo’n mooie binnentuin vind ik nooit meer. Het Brusselplein is zo’n heerlijke plek met mooi weer. De terrassen en restaurants zitten vol en mijn dochtertje kan heerlijk spelen in de fontein met andere kindjes. Ik kom denk ik nog 1x per kwartaal in Utrecht-stad, omdat ik het gevoel heb dat dat moet. Maar eigenlijk is alles wat ik nodig heb, hier.” 

 

 

 

“Alles wat ik nodig heb, is hier in Leidsche Rijn. Het voelt als een dorp middenin de stad.” 

Het appartement heeft een grote groene binnentuin en als je de hal binnenkomt zie je een illustratie van Parijs aan de muur.

Ga je mee appelmoes proeven?