Slagerij Ferry Lempers

Rijk van smaak en mooi van kleur

Passie voor het vak, onvoorwaardelijk. Linschoten ligt in het Groene Hart van Nederland, tussen Woerden en Montfoort. In dit dorp, met zo’n 3.500 inwoners, oefent Ferry Lempers zijn vak uit. Ferry: “Je bent vakman of je bent het niet, er zit niets tussen in.”

Ferry is als klein ventje al in het slagersvak terechtgekomen. Op zijn driewieler fietste hij achter de buurman, die slachter was, aan om het hele slachtproces mee te kunnen maken. Zijn passie voor het vak is alleen maar groter geworden, veel van de technieken en recepten die hij gebruikt heeft hij zelf ontwikkeld. Kijken en luisteren naar vakgenoten, het Worstmakersgilde en vakliteratuur zijn de bronnen waaruit Ferry zijn inspiratie put.

Kampioensham
De rauwe beenham is het pronkstuk uit de ‘collectie’, het is niet voor niets dat Ferry hier Nederlands kampioen mee is geworden. “Het is eigenlijk een soort Parmaham maar dan lekkerder en uit Linschoten.” Ferry maakt deze ham nu zes jaar en behaalt steeds een beter resultaat. Zeezout en veel tijd zijn de ingrediënten van deze hammen die in de speciaal ingerichte kelder worden gerijpt. Er zijn nog meer bijzondere producten: Lardo; gezouten spek met rozemarijn. Om de zoveel tijd slacht Ferry er speciaal een varken voor met lekker dik rugspek, de laatste woog 252 kg. Gerookte entrecote, gekookte truffel ham, Linschoter rollade, Bourgondische rib, gebraden runderrollade, gerookte osseworst en Brabantse zachte metworst zijn enkele van de vele andere specialiteiten.

Vlees met een verhaal
“Ons varkensvlees is van graanvarkens, deze beesten hebben een mooi leven en dat komt het vlees ten goede” vertelt Ferry. “Als de basis goed is dan kun je ook een goed product maken dat zich onderscheidt in smaak en kwaliteit. Het vlees van graanvarkens is steviger, smakelijker, geeft veel minder drip en de aandacht voor het dierenwelzijn geeft een mooi verhaal naar de consument. Het rundvlees is uitsluitend van vrouwelijke dieren van het Maine-Anjou runderras. Dit vlees is rijk van smaak en mooi van kleur.

Ons varkensvlees is van graanvarkens, deze beesten hebben een mooi leven en dat komt het vlees ten goede.

Raadhuisstraat 1, 3461 CV Linschoten

Zullen we worst proeven bij Lempers?