Steede Hoge Woerd

een romeinse stadsboerderij 

Ontdek Steede Hoge Woerd, de stadsboerderij van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Deze locatie van stichting Utrecht Natuurlijk ligt bovenop de oude Vicus, een kampdorp uit de Romeinse tijd en is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd.

Loop tussen de dieren in de weides, wandel met de ezels of ga aan de slag in de tuin. Voor kinderen en volwassenen organiseren we hier het hele jaar door allerlei bijzondere activiteiten. Bezoek ook de oude perenboomgaard voor het Castellum: een mooie erfenis van de fruitkwekers die hier vroeger het landschap bepaalden.

Bij Steede Hoge Woerd zijn verschillende dieren te vinden. Ga langs bij de ezels, varkens, koeien, schapen, kippen en bezoek de geitjes. Het hele jaar door kan je elke dinsdag t/m zondag vanaf 15.30 uur een van de dierenverzorgers opzoeken en meehelpen met het voeren van de dieren. 

Mooie bloemen uit de pluktuin van Steede Hoge Woerd: daar word je vrolijk van! Pluk een bosje voor jezelf of samen met de kids. De pluktuin gaat open in het voorjaar. Volg de pluktuin op Instagram voor de laatste updates. 

“Bezoek ook de oude perenboomgaard voor het Castellum: een mooie erfenis van de fruitkwekers die hier vroeger het landschap bepaalden.”

[mapsmarker marker=”37″]

Hoge Woerdplein 1, De Meern

Ga je mee helpen bij de stadsboerderij?