’t Natte Laand

De natuur is dichterbij dan je denkt

Interview met boswachter Floor Woortman Natuurmonumenten

Iedere ochtend fiets ik vanaf Utrecht naar landgoed Haarzuilens. Het moment dat de stad achter me ligt is een verademing. Je hoort geen getoeter meer, maar kwakende kikkers. En er is altijd wat te zien. Hazen die in volle vaart door de velden zigzaggen en met een beetje geluk zie je de blauwe flits van een ijsvogel. Hoog in de lucht vliegt een buizerd. Het is een heerlijke plek om even met je gezin naar buiten te gaan.

Natuur bij de stad
Voor Natuurmonumenten is het belangrijk dat bewoners van de stad in hun vrije tijd dicht bij huis een plek hebben om van de natuur te genieten. Dat je samen of alleen even een frisse neus kunt halen, je hoofd kan leegmaken en de drukte van de stad achter je kan laten. Dat er voor kinderen een fijne plek is om te spelen, te rennen en vies te worden in het groen. Op landgoed Haarzuilens kan dit! Help mee dit te behouden.

Route met hindernissen
’t Natte Laand heeft een hele leuke uitdagende wandelroute. Het is een tocht met hindernissen en spannende overtochten. Er is een zonnewijzer, een pontje en een polstok waarmee je over de sloot kunt springen. Wie haalt er droog de overkant?
De wandelroute start bij Hoeve Wielrevelt.

“Het moment dat de stad achter me ligt, is een verademing. Je hoort geen getoeter meer, maar kwakende kikkers.”

Ga mee klauteren en klimmen in ’t Natte Laand