Travelling Farm Museum

Travelling Farm Museum of forgotten skills

Hoe kunnen we samen luisteren naar de aarde, bomen, insecten en kinderen van Leidsche Rijn? En als we dat doen, wat leren we van wat we horen? Welke vaardigheden en verhalen zijn geworteld in dit land, het landbouwverleden en het heden als vinexwijk? Wat leren we van deze vaardigheden en verhalen voor onze toekomst?

We nodigen iedereen uit om mee te doen in publieke samenkomsten, workshops en rondleidingen door Leidsche Rijn om zo samen tot antwoorden te komen op deze vragen, en nieuwe verhalen te schrijven over dit gebied.

Deze worden verzameld in The Travelling Farm Museum of Forgotten Skills: een rondreizend, participatief museum dat luistert naar de geschiedenis, het (im)materiele erfgoed en de huidige inwoners – menselijk en niet menselijk – in Leidsche Rijn, om zo vaardigheden en verhalen te ontwikkelen om een eerlijke en duurzame wereld te bouwen. Leidsche Rijn was ooit een uitgestrekt landbouwgebied, nu 22 jaar later is het omgebouwd tot een zogenoemde VINEX wijk. In dit proces van stedelijke ontwikkeling zijn vele verhalen, vaardigheden en herinneringen aan het landbouwverleden verloren gegaan.

Het ‘Travelling Farm Museum of Forgotten Skills’ wil een verbinding maken met ons verleden en en onze vergeten vaardigheden op het gebied van voedsel, of het nu de supermarkten zijn, de boerderijen in onze buurt, onze keukentafel of de gerechten van onze buren. We willen van je horen, je verhaal en herinnerde vaardigheden.

Luister naar de podcast over Boer Peter https://tfmdepot.hotglue.me

Heb je al van dit museum gehoord?