Vakantiedoeboek

In Coronatijd (in 2020) was men genoodzaakt thuis te blijven en de enige uitjes die we konden doen, waren buiten. We werden aangemoedigd te gaan wandelen en fietsen. Voor de bewoners van Leidsche Rijn hebben we met 65 ondernemers, uit het gebied, een vakantiedoeboek gemaakt. Allerlei activiteiten en tips die je, in je eentje of met je familie, kon doen.

Het vakantiedoeboek ‘We zijn er’ is een ontdekkingsgids van parels van Leidsche Rijn met boordevol spelletjes en prijsvragen. Een boek waarbij we hoopten verlichting te bieden voor de ondernemers vanwege corona en wat afleiding voor de bewoners van het stadsdeel.

De inhoud van het vakantiedoeboek voor alle bewoners, jong en oud, van het stadsdeel Leidsche Rijn die hun wijk nog beter willen leren kennen. Maar ook voor de nieuwsgierige vakantiezoekers uit Utrecht stad en ver daar buiten. Met dit boek hielpen we de locale ondernemers die een moeilijke tijd doormaakte.

ONTDEK DE VLINDERHOF

Op deze pagina’s testen we jouw kennis over de mooiste tuin van Leidsche Rijn. Met vragen over de planten en bloemen en de ontwerper Piet Oudolf. Een pittige quiz waarmee je unieke prijzen kon winnen. 

Kunst in de wijk

Door het spelen van dit ganzenbordspel leer je alles over de kunstwerken die te vinden zijn in Leidsche Rijn. Samen met de kennis van BeleefLeidscherijn.nl hebben we het spel gemaakt en vormgegeven. 

De Big 5 waterwerken

Overal water en toch altijd droge voeten. We leggen het je uit met de Big Water Five. Marieke Dubbelman is voor ons gaan uitzoeken hoe het nou toch zit met het water in Leidsche Rijn. En Jan van Beijnhem heeft er prachtige foto’s van gemaakt.

Leren programmeren

Capgemini organiseerde iedere woensdag workshops om op een laagdrempelige manier te leren over technische onderwerpen. Een van de trainingen was programmeren met online tools die voor jongeren gemakkelijk te gebruiken zijn. 

Hop, Hop aan de slag

Schilder, teken, mozaïek of ga jezelf op een andere manier te buiten en wie weet komt jouw ontwerp op het etiket Mockingbird 2020. Dit was een van de inzendingen van de prijsvraag van Maximus.

Raad je plekje

Hoe goed ken jij Leidsche Rijn? Zestig foto’s van plekken in Leidsche Rijn. Een detail of vanuit een aparte hoek. Een moeilijke puzzel maar je kon wel de eretitel winnen ‘Globetrotter van Leidsche Rijn’. 

Thuiskamperen

Stadscamping RAUM vier je dit jaar vanuit huis. Met tips hoe je je kampeerplek thuis kan bouwen met lakens, tafels en stoelen. Lees- en luistertips en hoe je met je buren toch nog activiteiten samen kan doen.

Hoe je zelf een videofilm kan maken

Ate maakt meesterlijke video’s en bijna altijd met spullen die hij in huis heeft of hergebruikt. In deze strip legt Ate uit hoe je een mooie film kan maken met een winactie voor de leukste inzendingen.

Inmiddels uitverkocht

Voor slechts 5,00 euro kon je het boek, tegen kostprijs, bestellen. Via social media konden we zo verschillende doelgroepen bereiken. 

Spelletjes, quizen, raadsels, zoektochten en veel winacties. De ondernemers loofden prijzen uit zoals badslippers van Bert, een cadeaubon, Romeins Limes Kwartetspel, VIP rondleiding door de Vlinderhof enzovoorts.

Doe de quiz: welk type vakantieganger ben jij? 
Met een aantal vragen wordt het duidelijk welk type vakantieganger je bent. De avontuurlijke en cultuursnuiver die ’s ochtends om zes uur op staat om alles te bekijken; of de luidruchtige vakantieganger: hoe meer zielen hoe meer vreugde; de luie vakantieganger: luxe en verwennerij, need I say more. Het hele profiel kon je lezen op de website.