Venster wijkrestaurant

Gewoon doen wat je wilt

Het Berlijnplein is een creatieve speelplaats voor jong en oud. Hier weet je nooit wat je te wachten staat als je langskomt. En dat is precies de bedoeling.

In Zuid mag je spelen, ontdekken en alles vragen
Wijkrestaurant Venster gaat helemaal mee in die creatieve flow. Daniël Lansbergen is chef-kok en eigenaar van Venster, en noemt het zijn speelplaats. Het creatieve, experimentele sfeertje daagt hem uit om de grenzen van een wijkrestaurant op te zoeken: “Daardoor proberen we hier steeds nieuwe gerechten uit, organiseren we spontane festivals, aanschuif-barbecues en cabaret-avonden. En laatst heb ik mijn menu door chatGPT laten samenstellen. Waarom niet? Hier doen we gewoon wat we leuk vinden.”

Deze wijk heeft een totaal eigen karakter
Daniël is trots op zijn Venster: een smakelijk centraal punt op het Berlijnplein. “Het ís ook echt een wijkrestaurant. Veel van de buren komen hier regelmatig langs. Om een feestje te vieren, een drankje te doen of om gewoon even te ouwehoeren over wat er allemaal in de buurt gebeurt.”

Van dikke zandhoop naar eigen(wijze) plek
“Toen wij opengingen was dit gedeelte van Leidsche Rijn nog een zandhoop met één appartementencomplex en was de graffitimuur nog kleur- en zielloos. Een windtunnel met zandstormen. Een kille plek zonder een echte ziel. Maar toen de eerste gezinnen hier nestelden, kreeg het terrein steeds meer karakter. Steeds meer groen, meer reuring, meer groepjes (jong én oud) die hier hun eigen ding doen. In 5 jaar tijd is deelgebied Zuid echt gaan leven.”

 

 

 

“Een plekje waar het houtje touwtje gevoel niet mag verdwijnen.”

Aan het Berlijnplein vind je Daniël in wijkrestaurant Venster. De cultuur-as ten westen van Utrecht.

Ga je mee appelmoes proeven?