winacties

Het Leidsche Rijn Vakantie Doe Boek staat boordevol doe-dingen en spelletjes waarmee je ook nog eens leuke prijzen kunt winnen. Koop het boek en doe mee met een schrijfwedstrijd, fotowedstrijd, zoek de verschillen, ganzenbord en nog veel meer. Er zijn tal van prijzen te winnen. Stuur je inzendingen naar prijsvraag@ontdek-leidscherijn.nl

Leuke doe- en winacties

Wie is die knakker?
Paul, Pablo, Wassliy, Lionel of Franz. Allemaal bekende wereldburgers maar weet jij ook wie ze zijn? Maak je een wereldreis in je eigen stadsdeel en schrijf op wat hun beroep is geweest. Trek een lijn naar de vlag van hun land. Een paar vlaggen blijven over. Weet jij welke? Stuur je oplossing naar prijsvraag@ontdek-leidscherijn.nl en win een uniek Leidsche Rijn t-shirt.

Zoek en win…
Zit je de komende week toch een keertje binnen omdat er een buitje valt, doe dan de ‘zoek de verschillen’ op pagina 126 in het boek. Een leuk maar lastig spel waar je eigenlijk twee boeken voor nodig hebt wil je niet duizelig worden. Stuur je oplossing naar prijsvraag@ontdek-leidscherijn.nl en win een Veni, Vidi, Stadsie t-shirt die ook op het omslag van het boek staat. 

Raad de plek en win
Op pagina 100 van het Vakantie Doe Boek staan 60 locaties in Vleuten, de Meern, Haarzuilens en Leidsche Rijn. Herken jij ze allemaal? Ga op expeditie in eigen stadsdeel en als jij ze allemaal weet maak je kans op een exclusieve rondleiding door het expeditiecentrum van het Leidsche Rijn Centrum. Kijk hier of op pagina 133 waarom dit zo bijzonder is. 

Val, swing, draai of fladder
Doe mee met de langste kettingdans van Nederland samen met Dansatelier42 en win een van de bodywarmers die zij weggeven.

Win een exclusieve rondleiding onder het Leidsche Rijn Centrum! In Leidsche Rijn Centrum zie je bijna nooit een vrachtwagen rijden terwijl er toch heel veel winkels hun produkten aangeleverd moeten krijgen. Een van de prijzen die je kunt winnen met de spelletjes in het boek is een exclusieve rondleiding door het ondergondse expeditiecentrum. Deze is slechts voor een paar mensen beschikbaar.

Schrijf het verhaal verder af waarvoor Marieke Dubbelman een aanzet heeft gegeven. Kijk op pagina 5 van het boek en neem de lezers mee in jouw fantasie. Lees hier de mooie verhalen tot nu toe.

Ontwerp het nieuwe etiket voor de Mockingbird van Maximus
Kijk op pagina 47 of download hier het etiket. Of bekijk hier de andere inzendingen.

Zoek alle verstopte Rijntjes in het boek en win een eecht Rijntje knuffel In de inhoudsopgave staat een korte beschrijving. Door het hele boek zijn Rijntjes verstopt. Kun jij ze allemaal vinden? Stuur je antwoord en je naam naar prijsvraag@ontdek-leidscherijn.nl en wie weet win jij wel deze echte knuffel.

Raad de logo’s en win een etentje in een restaurant naar keuze wKijk op pagina 64 van het boek en doe mee met de wedstrijd. Stuur je inzending en naam naar prijsvraag@ontdek-leidscherijn.nl

Kraak het codewoord
Verbindt de cijfers in het Vakantie Doe Boek en win een prijs bij The Wall. Kijk op pag 40 van het boek.

Versier de maskers en win entreekaarten voor het hele gezin bij Kasteel de Haar Teken, knip, plak, schilder de maserks zo mooi als jij wilt. Stuur ze met je naam naar prijsvraag@ontdek-leidscherijn.nl en wie weet win jij de gratis entreekaarten.

Do It Yourself met kruiden. Win een huisgemaakte ijsthee op het terras bij Wielrevelt. Hoe? Zie pag 22 in het vakantiedoeboek.

Fotowedstrijd Maak foto’s van je favoriete plek in Leidsche Rijn.
Bekijk hier de inzendingen.

Zoemen in het hof en maak kans op een VIP rondleiding door de Vlinderhof in juli en augustus. Kijk voor de actie in het Vakantie Doe Boek op pagina 102.

Film de reis van jouw favoriete recept en win een prijs bij Anafora. Kijk wat je kan winnen op pagina 72.

Stadslab bij Metaalkathedraal Ontdek je eigen stoepgroente en deel je vondst met de onkruidenier. 

Maak een masker voor het bal Lees eerst het romantische verhaal op pagina 37 over de liefde tussen baron Etienne en barones Hélène. Bekijk dan hier de mooie creaties van de maskers. En doe vooral mee!

Maak een stilleven van je speelgoed In het boek op pagina 15 vind je 10 tips. Doe mee en mail je foto.